/

Ο πρώτος φωτογράφος με Eθνογραφικό πρότζεκτ Tεχνητής Nοημοσύνης στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας συμπεριληπτική με Artificial Ιntelligence που αφορά Εθνογραφία και συγκεκριμένα το “Chiography project“. Ο ποιητής – φωτογράφος Βαγγέλης Ευαγγελίου, χρειάστηκε να ζήσει δύο χρόνια στη Χίο για να πραγματώσει μέρος της σειράς που θα δούμε τυπωμένη. Ένα σημαντικό κομμάτι του πρότζεκτ, αφορά τους 6 μήνες που έζησε μέσα σε Ψυχιατρικό Ξενώνα

Με τίτλο «OFFshoot stories» ο θεατής θα βρεθεί μπροστά σε έναν ποιητικό διάλογο συναισθηματικής και τεχνητής νοημοσύνης. Από τις 16 έως τις 21 Απριλίου στο Athens Science Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Καθηλωτικές ιστορίες αλλαγής «Tales of Change» με πρωταγωνίστρια την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ: www.athens-science-festival.gr

σημείωμα δημιουργού:

Το OFFshoot stories είναι βασισμένο στις ιστορίες που έφερε το Chiography, ένα φωτογραφικό πρότζεκτ που δημιουργήθηκε με μεθόδους εθνογραφίας, ζώντας μόνιμα στη Χίο για 730 ημέρες (2022-2024). Η τεχνητή νοημοσύνη ήρθε να ενηλικιώσει τις ιστορίες που έζησα και άκουσα από τους ανθρώπους, βοηθώντας με να εκφράσω όσα δεν μπόρεσα να χωρέσω μέσα σε μία φωτογραφία ή ένα κείμενο. Ήρθε στη ζωή μου για να συγκροτήσει, φανερώσει και φωτίσει τις τέχνες με τις οποίες λειτουργώ.

Η επιθυμία που έχω για τον θεατή μέσα από το OFFshoot stories, είναι να δημιουργηθεί οικειότητα με την τεχνητή νοημοσύνη η οποία συνεργάζεται επί ίσοις όροις με τη συναισθηματική δική μου και να σχετιστεί! Όσες ιστορίες δε χώρεσαν μέσα στον φωτογραφικό μου φακό, αυτές που έζησα και οι άλλες που μου αφηγήθηκαν οι άνθρωποι, με γέμισαν εσωτερικά, σε τέτοιο σημείο που ένιωσα ότι όλες τους ήταν αναγκαίο να μετατραπούν σε κάτι. Για το καλό τους. Για το καλό μου! Με αφορμή τα 25 δίπτυχα και άλλες 100 μη ειπωμένες ιστορίες, ελπίζω πως θα ανοίξει ένας διάλογος.

μία δημοσίευση πριν

Δεσποινίς Αρνητική

μία δημοσίευση μετά

5.000 επισκέπτες, στην 1n έκθεση εθνογραφίας – ARTificial intelligence στην Ελλάδα | OFFshoot stories

δημοφιλείς δημοσιεύσεις