Μυστικός Δείπνος | OFFshoot of Chiography

Μεγάλη Πέμπτη του 2022 έζησα τον Μυστικό Δείπνο κυριολεκτικά, με μία διαφορά όμως. Οι μαθητές ήταν έξι.
Κάθομαι στο γνωστό
τραπέζι που αγαπάω.
Εκείνο που είναι
στρογγυλό σαν χάπι.
Το παυσίπονο μου.

– Τι θα πάρετε;
– Έχετε παντζάρια;
(Για να μην καταλάβεις
ότι αιμορραγώ).
Άδειο το μαγαζί
και γεμάτο το «ζει».
Κάθισες στην καρέκλα
να μου κάνεις παρέα.
Ήμουν μόνος.
Σου ζήτησα τον λογαριασμό.
– Πληρώσατε ήδη.
Πιτσιρικάς θυμάμαι
ότι είχαμε ένα
στρογγυλό τραπέζι.
Τότε που οι γονείς μου
ήταν φτωχοί και εγώ
πλούσιος.

Το OFFshoot  γεννήθηκε με αφορμή το φωτογραφικό πρότζεκτ με μεθόδους εθνογραφίας, το οποίο ξεκίνησα στη Χίο τον Φεβρουάριο του 2022. Στο photologio υπάρχει πρόσφατη συνέντευξη με τίτλο Chiography: το αγροτικό μου στη φωτογραφία για όποιον θέλει να διαβάσει περισσότερα, μαζί με λίγες ενδεικτικά φωτογραφίες.

Οι ιστορίες που μου είπαν οι άνθρωποι, γέμισαν τα σημειωματάριά μου, μα πιο πολύ γέμισαν εμένα εσωτερικά, σε τέτοιο σημείο που όλες αυτές οι αφηγήσεις, έπρεπε να γίνουν κάτι. Για το καλό τους. Για το καλό μου. Έτσι λοιπόν με αφoρμή και έμπνευση τις αφηγήσεις που έχω ακούσει από ανθρώπους, μαζί με την τεχνητή νοημοσύνη και συναισθηματική δική μου, θα μετατρέψω σε φωτογραφίες, τα συναισθήματα που γεννήθηκαν μέσα από τις ιστορίες του κόσμου που προσέγγισα και με προσέγγισε, αλλά και όσα βίωσα!

Ένα παρακλάδι (offshoot) στο πρότζεκτ. Όλα μαζί τα διηγήματα, έχω σκοπό να είναι σε κάποιο επόμενο βιβλίο, μαζεμένα ως συλλογή. Αυτόν τον καιρό κυκλοφορεί η καινούρια μου ικανοποιητική συλλογή μετά το ωμέγα από την Κάπα Εκδοτική στα βιβλιοπωλεία της Ελλάδος.

μία δημοσίευση πριν

Προπολεμική μπανιέρα | OFFshoot of Chiography

δημοφιλείς δημοσιεύσεις