Ο μελισσοκόμος | OFFshoot of Chiography

Πιο πολύ απ’ όλους,
αγαπούσε τις μέλισσές του!

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που άκουσα από εκατό τουλάχιστον ανθρώπους, όταν μου μίλησαν για τον μελισσοκόμο! Θέλησα να τον συναντήσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν είχα ποτέ ξανά, γνωρίσει, έναν αγρότη του μελιού. Όταν τον βρήκα, ήταν ξαπλωμένος πάνω στην λερωμένη κίτρινη ολόσωμη στολή και έπαιζε με έναν κύκλο! Έναν κύκλο από μέλισσες οι οποίες γυρνούσαν τόσο γρήγορα γύρω γύρω από το κεφάλι του, που έμοιαζε με χρυσό φωτοστέφανο.
Καλημέρα άγιε!


Αυτό που μόλις διάβασες, είναι ένα απόσπασμα από το πως ξεκινάει ο μελισσοκόμος. Ένα από τα διηγήματα που μου γεννήθηκαν με αφορμή το φωτογραφικό πρότζεκτ με μεθόδους εθνογραφίας, το οποίο ξεκίνησα στη Χίο τον Φεβρουάριο του 2022. Στο photologio υπάρχει πρόσφατη συνέντευξη με τίτλο Chiography: το αγροτικό μου στη φωτογραφία για όποιον θέλει να διαβάσει περισσότερα, μαζί με λίγες ενδεικτικά φωτογραφίες.

Με αφoρμή και έμπνευση τις ιστορίες που έχω ακούσει από ανθρώπους, μαζί με το εργαλείο ΑΙ προσπαθώ να μετατρέψω σε φωτογραφίες, τα συναισθήματα που γεννήθηκαν μέσα από τις αφηγήσεις του κόσμου που προσέγγισα και με προσέγγισε. Ένα ακόμα παρακλάδι (offshoot) στο πρότζεκτ. Όλα μαζί τα διηγήματα, έχω σκοπό να είναι σε κάποιο επόμενο βιβλίο, μαζεμένα ως συλλογή. Αυτόν τον καιρό κυκλοφορεί η καινούρια μου ικανοποιητική συλλογή μετά το ωμέγα από την Κάπα Εκδοτική στα βιβλιοπωλεία της Ελλάδος.

μία δημοσίευση μετά

Προπολεμική μπανιέρα | OFFshoot of Chiography

δημοφιλείς δημοσιεύσεις